Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestleov pogon za prečišćavanje otpadnih voda

    Kompanija Nestle Adriatic otvorila je u Surčinu pogon za prečišćavanje tehnoloških i sanitarnih otpadnih voda u koji je investirala skoro 1,2 miliona evra.

    Pogon u Surčinu omogućava da se nakon proizvodnog procesa u prirodu vraća čista voda  i njegov maksimalni kapacitet iznosi 160 kubnih metara dnevno.

    Otvaranju pogona su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, generalni direktor kompanije Nestle Adriatic Ansgar Bornemann i ambasador Švajcarske u Beogradu Jean-Daniel Ruch.

    Mali je rekao da je Nestle društveno odgovorna kompanija koja je ukupno investirala 1,5 miliona evra u prečišćavanje vode u fabrikama u Surčinu i Staroj Pazovi, kao da je to jedna od retkih kompanija u Beogradu koja je investirala u to da se u prirodu vraća čista voda nakon proizvodnje.

    To je dobar primer za sve kompanije na teritoriji Beograda i mi ćemo promovisati svaku takvu investiciju, istakao je gradonačelnik, dodavši da je voda najvažniji resurs i da je svaka takva investicija "ulaganje za našu i budućnost naše dece".

    Ministarka poljoprivrede je rekla da ako se trendovi potrošnje vode i rasta stanovništva nastave, procenjuje se da će se trećina ljudske populacije suočiti sa nestašicom vode već 2025. godine.

    Ako u obzir uzmemo i to da je ljudima za lične potrebe potrebno tek 1,5 procenata ukupne svetske potrošnje vode, dok industrija koristi skoro 70 procenata, vrlo je važno za sve nas da prehrambena industrija i poljoprivredni proizvođači učestvuju u razvijanju održivog upravljanja sistemima za vodosnadbevanje i odvođenje otpadnih voda, istakla je Bogosavljević-Bošković.

    Bornemann je izjavio da je otvaranje pogona u Surčinu važan dan za kompaniju Nestle s obzirom na to da je racionalno korišćenje vode i njeno prečišćavanje deo globalne strategije te kompanije.

    Nestle je prisutna u Srbiji od 2005. godine i u Adriatic regionu zapošljava 950 ljudi, a u Srbiji 722. Bornemann je naglasio da je Nestle od 2012. uložila oko pet miliona evra u poboljšanje proizvodnih procesa u Surčinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE