Siemens i Mitsubishi zajedno kupuju Alstom?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siemens i Mitsubishi zajedno kupuju Alstom?

  Nemački Siemens i japanski Mitsubishi Heavy Industries potvrdili su da pripremaju zajedničku ponudu za energetsko poslovanje francuskog multinacionalnog konglomerata Alstom.

  Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i Siemens objavili su da zajedničkim snagama razmatraju potencijalni predlog za određeni deo imovine francuskog multinacionalnog konglomerata Alstom radi jačanja buduće pozicije Alstoma, MHI i Siemensa.

  Dve grupe doneće odluku do 16. juna, a ponuda japanske i nemačke kompanije konkurisaće ponudi američkog General Electrica (GE) koja je naišla na otpor u francuskim političkim krugovima.

  GE je dao ponudu za Alstomovo poslovanje s energijom koje proizvodi generatore, turbine i transmisijske sisteme i predstavljalo bi dopunu odgovarajućeg poslovanja američke kompanije.

  Alstomov energetski sektor čini 70 odsto poslovanja grupe koja će u slučaju prodaje biti svedena na železničku opremu.

  Izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser kazao je da se raduje saradnji s MHI na stvaranju dugoročnog rešenja za Alstom, MHI i Siemens.

  Njegov japanski kolega Shunishi Miyanaga kazao je da je "Siemens pozvao MHI da udruže snage i čvrsto verujemo da možemo dati značajan doprinos rešenju za Alstom koje će stvoriti dodatnu vrednost za sve partnere, uključujući Francusku".

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE