Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Demokratskoj stranci blokiran račun

    Osim kadrovskih lomova i tenzija, Demokratska stranka je suočena i s velikim finansijskim teškoćama, pišu Novosti.

    Trenutno se čeka i odluka Agencije za restituciju da li će zgrada u Krunskoj biti vražena starim vlasnicima, pišu Novosti.

    Kako saznaju Novosti, račun demokrata u blokadi je od prošlog četvrtka, zbog neizmirenih obaveza oko komunalnih taksi, još duguju 39 miliona dinara na me kredita koji su uzeli za finansiranje kampanje 2012, a plate kasne više od dva meseca.

    Prema rečima Ljiljane Kuzmanović, sekretara DS, oni čekaju i konačnu "presudu" Agencije za restituciju da li će zgrada koju koriste za sedište stranke biti vraćena naslednicima starih vlasnika.

    "Ukoliko dobiju zgradu, pokušaćemo s njima da se dogovorimo oko iznosa kirije, koju sada plaćamo Poslovnom prostoru Vračar oko 150.000 dinara mesečno. O preseljenju na neku novu lokaciju nema govora, jer nedostaje novac. A ukoliko budemo morali da se iselimo iz Krunske, preselićemo se na lokacije koje već koristi DS – u Nušićevoj 6 i Terazijama 3", kaže za Novosti Kuzmanović.

    Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić kaže nam da se uskoro očekuje okončanje postupka i rešenje po zahtevu da se naslednicima vrati zdanje u Krunskoj. "Čekamo izjašnjenje Opštine Vračar vezano za građevinske radove koji su rađeni na toj zgradi i spise od suda vezane za ostavinsku raspravu", ističe on.

    Foto: Novosti

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE