Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić nemačkim privrednicima: Rešavanje problema za nove investicije

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posetu Berlinu sastankom sa nemačkim privrednicima, kojima je izneo mere koje planira Vlada u narednom periodu u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta.

    On je, na početku radnog doručka, u organizaciji Odbora nemačke privrede za istok, rekao da namerava da prenese šta će biti urađeno u bliskoj budućnosti, kako bi se uspostavila održiva ekonomija posle katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju i stvorio povoljan poslovni ambijent.

    Radnom doručku u berlinskom hotelu "Regent" prisustvovali su predstavnici kompanija Crosmobil, KPMG, Vallourec, SAP, RWE, Airbus, Andritz Hydro, UniCredit bank, Leoni, Bombardier, Bayer, Toennies, MobilMediCare, Maquet, Wolf, Meser, Continental, Metro.

    Vučić je kazao da naš zemlja do sada nije bila veoma uspešna u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, navodeći da će u narednom periodu biti usvojeno više bitnih zakona.

    Tako je kazao da će za 10 do 20 dana u skupštini biti usvojen novi zakon o radu, za koji je objasnio da je najbolji u regionu.

    Isto tako u planu je usvajanje zakona o stečaju, građevinskim dozvolama i drugim oblastima bitnim za privlačenje investicija. Srbija, kako je naglasio, će usvojiti moderne zakone.Vučić je preneo da je bitno preduzeti i nešto u oblasti fiskalne konsolidacije.

    Na kraju je kazao da želi da čuje od privrednika iz Nemačke koje su prepreke na koje su naišli i iskustva u poslovanju u Srbiji, kako bi se pokušali rešavati ti problemi čime bi se privukli novi investitori iz ove zemlje.

    Direktor Odbora nemačke privrede za istok Rainer Lindner je pohvalio posvećenost srpskog premijera da učini zemlju privlačinijom za investicije, posebno nakon što je Srbija bila pogođena poplavama, i kada je 1,5 miliona ljudi pogođeno štetom ove nepogode.

    Ovaj sastanak, kako je naglasio, treba da bude posvećen i tome kako nemačka privreda može da pomogne i u ovom kontekstu.

    Prema njegovim rečima sastanku prisustvuju predstavnici velikih kompanija koje su već prisutne ili žele da dođu u Srbiju.

    Lindner je kazao da dve zemlje imaju dobre trgovinske odnose, i da je visina investicija dobar signal da nemačka privreda podržava put Srbije u EU.

    On je istovremeno izrazio nadu da će Srbija brzo napredovati ka EU, dodajući da je ohrabrujuća nedavna poruka nemačke kancelarke Angele Merkel koja je kazala da sve zemlje zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu.

    Srbija je, kako je konstatovao Lindner, na tom putu na prvom mestu.

    Foto: Tanjug screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE