Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najskuplji igrači Svetskog kupa

    Fudbalska groznica i zvanično počinje danas, a 20. svetsko prvenstvo otvoriće utakmica između Brazila i Hrvatske. Dok će fudbalski znanci odmeravati snage ovog leta u Brazilu, povodom najvažnijeg sportskog događaja ove godine Wealth-X je sačinio listu najbogatijih igrača Svetskog kupa.

    10. Gianluigi Buffon – 50 miliona dolara

    Reprezentativac Italije 2001. prešao je u Juventus iz Parme za 67 miliona dolara, što je najveći transfer za jednog golmana. Na godišnjem nivou čuvajući gol Juventusa Buffon zarađuje šest miliona dolara, a značajan novac dobija i od saradnje sa Pumom, Pepsijem i Fiatom.

    9. Fernando Torres – 50 miliona dolara

    Torres je iz Liverpula prešao u Chelsea za 80 miliona dolara 2011, i to za godišnju zaradu od 17 miliona dolara. Reprezentativcu Španije sponzorstva brendova Nike i Pepsi godišnje mu donose još 3,5 miliona dolara.

    8. Steven Gerrard – 55 miliona dolara

    Reprezentacija: Engleska

    Kapiten Liverpoola zarađuje oko 4,5 miliona dolara godišnje, kako na terenu, tako i van njega. Ranije je zarađivao i sedam miliona godišnje, ali je 2012. potpisao ugovor kojim će u Liverpoolu ostati do odlaska u penziju. Van terena Gerrard ima velike ugovore sa Adidasom, Jaguarom, Marsom, a objavio je i autobiografiju koja je postigla dobar uspeh.

    7. Frank Lampard – 60 miliona dolara

    Reprezentacija: Engleska

    Lampard koji je posle 13 godina upravo napustio Chelsea zarađivao je 7,8 miliona dolara godišnje od 2008. Iako trenutno nije u timu niti jednog kluba, zarađuje 3,5 miliona dolara godišnje zahvaljujući ugovorima sa brendovima poput Adidasa i Pepsija.

    6. Yaya Toure – 70 milona dolara

    Reprezentacija: Obala slonovače

    Toure je jedan od najskupljih igrača engleske Premier lige. Iz Barcelone prešao je u Manchester City za 24 miliona dolara. U 2013. produžio je ugovor koji mu obezbeđuje povećanje nedeljne plate sa 200.000 na 240.000 dolara do 2017. Zahvaljujući Pumi zarađuje oko 2,5 miliona dolara godišnje.

    5. Samuel Eto’o – 75 miliona dolara

    Reprezentacija: Kamerun

    Eto’o je prošle sezone igrao za Chelsea koji ga je angažovao na godinu dana i to za sedam miliona dolara. Tridesetrogodišnji veteran je prethodno zarađivao deset miliona godišnje u Inter Milanu, a sa ruskim klubom Anzhi čak 13,4 miliona dolara. Tri miliona svake godine zarađuje zahvaljujući ugovorima sa Fordom i Pumom.

    4. Didier Drogba – 90 miliona dolara

    Reprezentacija: Obala slonovače

    Drogba je profitirao zahvaljujući unosnim ugovorima bilo gde da je bio. Trenutno zarađuje deset miliona dolara zahvaljujući ugovoru sa turskim klubom Galatasaray, koji je potpisao na 18 meseci. Prethodno je zarađivao 300.000 dolara mesečno u šangajskom Shenua. Najpoznatiji je po prelasku u Chelsea za 24 miliona dolara 2004. godine. Zahvaljujući brendovima poput Nike, Pepsi i Konami godišnje zarađuje oko pet miliona dolara.

    3. Wayne Rooney – 95 miliona dolara

    Reprezentacija: Engleska

    Rooney je nedavno potpisao novi ugovor sa Manchester Unitedom koji mu garantuje 26 miliona godišnje. Van terena zarađuje četiri miliona dolara.

    2. Lionel Messi – 180 miliona dolara

    Reprezentacija: Argentina

    Messi je prošle godine inkasirao 41,3 miliona dolara, a upravo je potpisao novi ugovor sa Barcelonom koji mu garantuje 27 miliona dolara na godišnjem nivou. Zahvaljujući  marketinškim ugovorima sa brendovima poput Samsung, Gillette, Gatorade i Adidas, godišnje zaradi još 23 miliona dolara.

    1. Cristiano Ronaldo – 230 miliona dolara

    Prošle godine reprezentativac Portugala zaradio je 44 miliona dolara, a svaka godina sa Real Madridom do 2018. doneće mu po 23 miliona dolara. Van terena zarađuje 21 miliona svake godine, od čega osam miliona dolara mu donosi ugovor sa Nike-om.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE