Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mitsubishi i Siemens nude Alstomu 10 milijardi dolara

    Japanski Mitsubishi Heavy Industries i nemački Siemens ponudiće gotovo 10 milijardi dolara za deo energetskog poslovanja francuskog Alstoma, pišu japanski mediji.

    Zajednička ponuda mogla bi obuhvatiti i proizvođača elektronike i uređaja Hitachi i osujetiti onu američkog General Electrica vrednu 17 milijardi dolara, piše vodeći japanski poslovni dnevnik Nikkei.

    Siemens i MHI kupili bi samo Alstomovo poslovanje s gasnim i parnim turbinama pa je stoga i vrednost njihove ponude niža od GE koji želi da kupi celo Alstomovo poslovanje s energijom, navodi Nikkei.

    Japanski list ne navodi izvore informacija, a izveštaj je objavljen nakon što su Siemens i Mitsubishi saopštili da zajedničkim snagama razmatraju predlog za određeni deo imovine francuskog multinacionalnog konglomerata Alstom.

    Mitsubishi je reagovao novim saopštenjem u kojem ističe da konačna odluka o ponudi za Alstom još nije doneta jer još proučavaju moguću transakciju, uključujući njenu cenu i ostale detalje.

    Predstavnik Hitachija kazao je da znaju da Mitsubishi i Siemens razmišljaju o zajedničkoj ponudi za deo poslovanja Alstoma.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE