Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još tri polja da se spoje Zemun i Borča

    Most Zemun – Borča na kom je ostalo da se izgrade još tri polja, biće završen za dva meseca, a Zrenjaninska petlja dobiće betonsku konstrukciju u septembru.

    Svi radovi na pristupnim saobraćajnicama od lakat krivine u Zemunu do Zrenjaninske petlje biće završeni do kraja ove godine, dok će deonica od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta biti gotova u septembru 2015.

    Sama konstrukcija mosta biće završena za dva meseca s obzirom na to da je ostalo da se izgradi još tri polja na uzvodnoj konstrukciji mosta.

    Traju i radovi na postavljanju hidroizolacije, izgradnji pešačkih staza, betonskih barijera između kolovoza i kad se sve to završi dolazi asfaltiranje, kaže Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju i dodaje da se prvi automobili na ovoj saobraćajnici mogu očekivati krajem ove godine.

    I pristupne saobraćajnice na zemunskoj obali Dunava polako dobijaju konture. Trenutno se nasipa pesak od lakat krivine do Ulice Cara Dušana, a od ove ulice do mosta završena je podloga saobraćajnice. Postavljena je odnosno obnovljena sva prateća infrastruktura, kaže Bajić.

    S druge, borčanske strane asfaltirano je pet od šest kilometara saobraćajnice do Zrenjaninskog puta. Zbog izgradnje Zrenjaninske petlje pre mesec dana je izgrađen kilometar pomoćnog puta paralelno sa Zrenjaninskim putem na delu od Kovilova do Zbega.

    Završeni su stubovi gornje konstrukcije Zrenjaninske petlje, a betonski deo ove saobraćajnice će biti završen u septembru, ističe Bajić i dodaje da je najveći deo saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta je nasut peskom.

    Taj pesak predstavlja veliki problem stanovnika s borčanske strane, koji mesecima muku muče sa prašinom koja dolazi za gradilišta. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE