Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD smanjila udeo u Agrokoru na 2,3 odsto

    Evropska banka za obnovu i razvoj smanjila je svoj vlasnički udeo u hrvatskom koncernu Agrokor sa 8,33 na 2,31 odsto.

    Nakon uspešnog Agrokorovog zaduživanja putem kredita vrednog 485 miliona evra, taj koncern i EBRD redefinisali su međusobne odnose, pri čemu je banka smanjila svoj vlasnički udeo u Agrokoru, saopšteno je iz EBRD.

    EBRD će ostati manjinski deoničar u Agrokoru, sa 2,31 odsto udela u vlasništvu, radi dalje podrške uspešnom razvoju kompanije. Ove promene finalizovali su i odobrili deoničari Agrokora na skupštini održanoj u Zagrebu.

    U vlasničku strukturu Agrokora EBRD je ušao 2006. godine, na osnovu Ugovora o ulaganju 110 miliona evra deoničarskog kapitala. Tada je iz EBRD rečeno da će u Agrokorovoj vlasničkoj strukturi ostati od pet do sedam godina, potpomažući rast i širenje kompanije.

    Od 2006. godine, kada je EBRD postao deoničar u Agrokoru, kompanija je ojačavala svoje osnovne operacije i u proizvodnji hrane i u maloprodaji, oslanjajući se na profesionalne menadžerske timove koji su podsticali inovacije i stvaranje brendova.

    Tokom godina Agrokor je postao vodeći proizvođač hrane i pića i maloprodajni lanac u Hrvatskoj i šire, navodi se u saopštenju EBRD.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE