Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici KAP bi otpremnine od 20.000 evra

    Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), koji će od 1. jula ostati bez posla, ne idu u penziju već na Biro rada, zbog čega i otpremnine moraju biti veće, u proseku po 20.000 evra.

    To je rekao za podgoričke Dnevne novine predsednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić tvrdeći da bi zaposleni pristali na po 20.000 evra za otpremnine i, ako se postigne dogovor, crnogorska vlada bi morala da obezbedi 8,4 miliona evra za socijalni program.

    Tačan iznos socijalnog programa, odnosno otpremnina za 420 radnika koji će od 1. jula biti poslati kućama – nije poznat.

    Uskoro se očekuje sastanak nadležnih iz Ministarstva ekonomije i predstavnika Sindikata KAP na kojem će biti dogovoren iznos otpremnina i način isplate.

    Pred nama je postupak definisanja uslova socijalnog programa za one radnike KAP koji nakon preuzimanja fabrike od strane nikšićkog Uniproma ostanu bez posla, i odluke po svim pitanjima tek treba da budu donesene, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva ekonomije.

    Međutim, iz Sindikata aluminijuma su kazali da ugovor o prodaji KAP, koji je potpisan između stečajne uprave fabrike i novog vlasnika, ukazuje na skoro okončanje stečajnog postupka, ali ne znači i definitivan kraj svih problema.

    Vlada Crne Gore je pre nekoliko godina za prekobrojne u Kombinatu, Železari i Boksitima obezbeđivala otpremnine u iznosima od 6.000 do 15.000 evra, pišu Dnevne novine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE