Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kirby poljoprivrednika pozvao na dvoboj u gajenju paradajza

    Ambasador SAD u Srbiji Michael Kirby predložio je jednom povrtaru iz Novog Bečeja da se takmiče u uzgajanju paradajza.

    Kirby je prilikom obilaska plastenika, otvorenih u okviru Programa poljoprivredno-preduzetničkih inkubatora za mlade u Novom Bečeju, a koje je podržao USAID, rekao da je paradajz povrtara iz Novog Bečeja za pola a možda čak i za više od toga veći od paradajza kojeg on uzgaja u svome vrtu.

    "Jasno je odmah da ovaj gospodin zna mnogo više od mene o uzgajanju paradajza. Možda upravo on u ovom stakleniku ima bolje uslove od mene za gajanje paradajza. Pravi test biće zapravo kada povrće bude zrelo, a gospodin mi je rekao da će biti jarke crvene boje, onda možemo da uporedimo ukuse mog i njegovog paradajza", naveo je Kirby.

    U okviru programa USAID-a obučeno je više od 60 nezaposlenih mladih, koji su zaiteresovani za rad u poljoprivredi, a tokom obuke oni su stekli znanja i veštine neophodne za vodjenje poljoprivrednog biznisa i uzgoj visokoprofitabilnih kultura.

    Najbolji učesnici obuke dobili su priliku da koriste zemljište, prateću infrastrukturu i mentorsku pomoć za počinjanje sopstvenog agrobiznisa u 31 plasteniku postavljenom u Zrenjaninu, Kikindi i u Novom Bečeju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE