Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Novac od Telekoma nije za rupe u budžetu`

    Predsednik ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović i izvršni direktor za finansije Telekoma izjavio je danas da Vlada i njeni strucnjaci prave najracionalniji plan za prodaju tog preduzeća, poručujući da novac dobijen to toga neće biti upotrebljen za "popunjavanje rupe u budžetu".

    On je gostujući na Radio-televiziji Srbije rekao da prodaja Telekoma mora da bude dobro organizovana kako se ne bi ponovile greške iz prošlog tendera i podvlači da je prodaja tog preduzeća izvesna.

    Tada je, kako je dodao, došlo do propusta u samoj organizaciji tendera i "Telekom" je izgubio strateškog partnera, ali i 800.000 korisnika.

    "Vlada Srbije i njeni strucnjaci za telekomunikacije i ekonomisti prave najracionalniji plan, kao što je potencirao premijer Aleksandar Vučić, mnogo važnije gde će biti uložen novac", istakao je Dželetović, dodajući da je prodaja tog preduzeća veoma složen i kompleksan posao.

    "Ako ne bude dobrih investicionih projekata koji će brzo generisati nova radna mesta i dati novi impuls izvoznim potencijalima, kako bismo mogli uredno da servisiramo narasli spoljni dug, onda ćemo zaista promašiti priču", nagalsio je on.

    Na pitanje da li će u narednom periodu biti smanjene penzije, Dželetović je rekao da je to teško reći, podsećajući na "opredeljenost vlade i premijera da to bude poslednja mera u nizu mera fiskalne konsolidacije".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE