Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova ponuda General Electrica za Alstom

    Američki industrijski konglomerat General Electric dostavio je revidiranu ponudu za preuzimanje energetskog odeljenja francuske kompanije Alstom.

    GE se nada da će poboljšana ponuda biti dovoljna za dobijanje "zelenog svetla" francuske vlade i da će njom nadmašiti zajedničku ponudu nemačkog Siemensa i japanskog Mitsubishija, prenela je agencija AP.

    Kako navodi GE, novim predlogom je revidirana prvobitna ponuda iz aprila od 17 milijardi dolara u gotovini, i dodate su nove garancije u pogledu osetljivih pitanja poput radnih mesta i procesa donošenja odluka, ali je celokupna vrednost ugovora ostala nepromenjena.

    Dok je prvobitna ponuda podrazumevala jasan novčani otkup Alstomovog energetskog odeljenja, GE u novom predlogu poziva francusku kompaniju da formiraju tri zajednička preduzeća u kojima će imati udeo "pola-pola", od kojih će jedno biti preduzeće za proizvodnju električne energije, drugo će proizvoditi delove za hidroelektrane, a treće turbine za nuklearne elektrane.

    Nemački Siemens i japanski Mitsubishi su ranije predstavili svoju ponudu, a nezavisni komitet Alstomovog Upravnog odbora bi trebalo da proceni obe ponude i svoje preporuke prosledi celokupnom odboru kompanije pre ponedeljka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE