Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svaki treći poslanik ne prima platu

    Iz skupštinske kase platu prima 165 poslanika, dok ostalih 85 zaradu uzimaju na radnim mestima na kojima su bili pre nego što su seli u poslaničku klupu, a među njima su i Milan Krkobabić, Dušan Bajatović i Dragan Đilas.

    Predsednica Maja Gojković na spisku je onih koji primaju platu u Skupštini. Slavica Đukić Dejanović, koja je nekada „dirigovala“ parlamentom, zaradu dobija kao lekar u KBC Kragujevac i profesor na fakultetu, pokazuju podaci koji su Novostima dostavljeni iz parlamenta.

    Direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, nije na skupštinskom budžetu, već zarađuje kao prvi čovek ovog preduzeća. I Milan Krkobabić izabrao je platu direktora Pošte Srbije na čijem je čelu. Ni Dragan Marković Palma nije na skupštinskoj blagajni.

    Veliki broj naprednjaka odlučio se na skupštinska primanja, Zoran Babić, Marjan Rističević, Milovan Drecun, Vladimir Đukanović, Aleksandar Jovičić, Saša Maksimović…Na ovom spisku nema Saše Mirkovića, Dragomira i Milanke Karić, Igora Bečića…

    Filmsko-muzički tandem iz kluba socijalista Srđan Dragojević i Nenad Milosavljević, nalaze se na platnom spisku parlamenta. Tu su i njihove stranačke kolege Đorđe Milićević, Dijana Vukomanović, Vanja Vukić, Dejan Radenković…

    Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas nije na platnom spisku zakonodavnog doma. Na skupštinsku „blagajnu“ dolaze njegove kolege Borislav Stefanović, Gordana Čomić, Dragan Šutanovac…

    Iz tabora NDS Borisa Tadića platu u parlamentu uzimaju Goran Bogdanović, Marko Đurišić, Snežana Malović, Aleksandar Senić, Janko Veselinović…
    U prethodnim sazivima platu u parlamentu, u proseku je uzimalo oko 190 poslanika. Jedini koji nikada nije uzeo ni dinar iz skupštinske kase je Nenad Popović iz DSS.

    Osnovna plata poslanika je 75.890 dinara, a parlamentarci dobijaju i paušal od oko 35.000 dinara koji treba da im „pokrije“ troškove rada na terenu. Ovaj dodatak uzimaju i tribuni koji ne primaju platu u parlamentu.

    U skupštinskoj sali sede i 22 penzionera. Njih 19, među kojima su Dragoljub Mićunović, Konstantin Arsenović, Momo Čolaković, Milorad Mijatović, Milutin Mrkonjić, Momir Stojanović odlučili su da zarađuju u parlamentu. Pravo da uzimaju razliku između penzije i poslaničke plate iskoristilo je troje poslanika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE