Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka komora: Pet koraka za srpsku privredu

    Prvi potpredsednik Američke komore Zoran Petrović predstavio je u pet tačaka osnovne probleme koje privrednici imaju u poslovanju u našoj zemlji.

    Reformski zakoni biće usvojeni u naredna dva meseca. Za mesec dana biće završeni zakoni o privatizaciji i stečaju, a u toku je rad na zakonu o planiranju izgradnje.

    To je u petak rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić na poslovnom ručku sa članovima Američke privredne komore u Srbiji i najavio da će naša zemlja imati najbolje podsticajne mere u regionu.

    Država će stvoriti uslove za razvoj privatnog sektora, tako da više glavna rečenica mnogih ne bude kako posao čekaju godinama. Nemoj da ga čekaš, zašto da čekaš, razvij svoj sopstveni biznis. Napravićemo ambijent da ljudi sami stvore biznis i da se ponovo razvije preduzetnički duh, rekao je Vučić.

    On je rekao i da će zaposleni u javnom sektoru biti stimulisani da pređu u privatni, jer ovakvo stanje država ne može da izdrži.

    Pred nama je odluka o sprovođenju fiskalne konsolidacije, u kasno leto odnosno ranu jesen, najavio je premijer. Moraćemo da pronađemo načine, sem poboljšanja poslovnog ambijenta, kako da povećamo rast i zaustavimo recesiju pošto će se mere odraziti na smanjenje tražnje.

    Prvi potpredsednik Američke komore Zoran Petrović predstavio je u pet tačaka osnovne probleme koje privrednici imaju u poslovanju u našoj zemlji.

    To su regulisanje tržišta rada, mere predvidivosti poreskog opterećenja, smanjenje sive ekonomije, povećanje likvidnosti privrede i brže dobijanje dozvola za izgradnju

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE