Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privrednici traže da ih Cameron zaštiti od EU

    Direktori britanskih banaka, osiguravajućih kuća i privrednici zatražili su od premijera Velike Britanije Davida Camerona da zaštiti njihove interese od mešanja Evropske unije.

    U pismu 54 poslovna lidera, koji kažu da zapošljavaju oko miliona ljudi, navodi se da će planovi EU da oporezuje finanijske institucije "nastaviti da urušavaju britansku konkurentnost na tržištima gde ima jedinstvenu globalnu poziciju", preneo je AP.

    Pismo privrednika Cameronu objavljeno je u jeku uzavrele debate u Britaniji o njenoj poziciji u EU. Glavne političke partije sada su suočene s rastućom popularnošću evroskeptične Partije nezavisnosti koja se zalaže za napuštanje EU, podsetio je AP.

    U međuvremenu, Cameron će pokušati da blokira izbor bivšeg premijera Luksemburga Jean-Claude Junckera za novog predsednika Evropske komisije, protiveći se njegovom zalaganju za federalizam i veću integracionu moć Unije.

    Cameron će pozvati evropske lidere da glasaju na samitu sledeće sedmice o izboru Junckera ukoliko bude pokušaja da on bude predložen za novog šefa Evropske komisije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE