Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osniva se Udruženje uvoznika polovnih automobila

    Uvoznici polovnih automobila odlučili su da osnuju Udruženje u okviru kojeg će se okupiti i zajednički nastupati u pregovorima sa državnim institucijama i privrednim udruženjima. Namera je da se na ovaj način utiče na unapređenje tržišta polovnih automobila čemu zajedničkim radom mogu da doprinesu uvoznici i država, piše sajt Polovni automobili.

    Prema rečima Uroša Erčevića, vlasnika auto kuće NASCAR i pokretača ove inicijative koja je brzo dobila podršku ostalih uvoznika, jedan od glavnih razloga za osnivanje Udruženja jeste to što se prilikom donošenja propisa i uredbi koje se direktno tiču tržišta polovnih automobila državne institucije ne konsultuju sa uvoznicima kojih se te odluke tiču, niti njihove predloge i inicijative uzimaju u obzir.

    Uvoznici kažu da shvataju nameru države da uvede red u ovu oblast, što pozdravljaju i sami uvoznici, ali sa druge strane tvrdi to nije moguće uraditi preko noći donošenjem uredbi koje unose veliku pometnju na tržište, zastoje u prodaji, neplanirane finansijske troškove i na kraju štete krajnjim kupcima.

    Da podsetimo, samo ove godine uvedeno je niz odredbi koje su uzdrmale tržište i zbunile kako prodavce tako i kupce. Počelo je primenom AMSS kataloga za procenu vrednosti vozila, nastavilo uvođenjem propisa za kontrolu automobila prilikom uvoza koju rade Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto moto savez Srbije i pojedini državni fakulteti, da bi ovih dana započela naplata ekološke takse od 12.000 dinara po toni automobila. Sve ovo u značajnoj meri otežalo je poslovanje prodavcima ali dovelo u nezavidan položaj i kupce jer će krajnje posledice, kroz povećanje cene vozila usled ovih mera, osetiti oni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE