Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS odustao od prikupljanja JMBG građana

    Elektroprivreda Srbije snabdevanje obustavlja akciju prikupljanaja jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG), a svima koji su dali podatke biće omogućeno da JMBG izbrišu iz baze podataka EPS ako žele.

    "Pozivam sve građane koji su do sada dali brojeve a smatraju da to nije trebalo da urade, da opozovu svoj JMBG i ti podaci će biti izbrisani iz baze podataka", rekao je direktor EPS snabdevanje Željko Marković.

    On je za Radio-televiziju Srbije rekao da će na sajtu EPS biti objavljen obrazac za ođavu JMBG.

    Uz majske račune za struju, od preduzeća EPS Snabdevanje stigao je i poziv o obaveznom dostavljanju jedinstvenog matičnog broja građana, uz napomenu da će u slučaju neodazivanja EPS biti prinuđen da sudskim putem traži naknadu štete.

    Marković je rekao da je takav za takav poziv bilo više razloga, a pre svih je, kako je objasnio, da ima puno mernih mesta koja se vode na preminule osobe ili na osobe koje su se odeslile, a EPS je imao potrebu da ažuriraa bazu i da se tačno zna ko je kupac na kom mernom mestu.

    Na poziv EPS-a, Kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je reagovala posle više desetina žalbi građana, izvršila nadzor i utvrdila da je reč o nesrazmernoj obradi podataka koja nema zakonskog osnova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE