Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić savetnik Sberbanke za region

    Bivši ministar srpske privrede i finansija i bivši lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, izabran je za savetnika u evropskoj centrali Sberbanke sa zadatkom da širi poslovanje banke u regionu.

    Dinkić, jedan od lidera srpske ekonomske politike u protekloj deceniji, angažovan je od ovog meseca u sedištu centrale Sberbanke u Beču, ali mu je zadatak da širi poslovanje banke na celoj teritoriji bivše SFRJ, saznaju Novosti.

    Prema informacijama lista, Dinkić je imenovan i u bord direktora Sberbanke za Srbiju i tu će raditi u timu sa pet stranaca, kao jedini naš državljanin.

    Sberbanka je najveća banka u Rusiji i druga po veličini u Evropi sa bilansnom sumom koja je 25 puta veća od zbira svih banaka u Srbiji zajedno. prošle godine, ostvarili su profit od čak 10 milijardi evra.

    Inače, bivši guverner, ministar finansija i privrede odlučio je da se potpuno povuče iz političkog, a samim tim i iz javnog života.

    On se nakon izlaska iz Vlade Srbije sredinom prošle godine najčešće pominjao kao jedan od stručnjaka koji bi mogli biti angažovani u kompaniji koja će biti uključena i u projekat „Beograd na vodi”. Veze Dinkića sa Arapima potvrdio je i sadašnji premijer Vučić koji je u septembru rekao da su Mlađana Dinkića na funkciju zamenika pri Komitetu za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima predložili upravo Emiraćani. Poslednje vesti o Dinkiću i projektu ’Beograd na vodi’ objavile su Novosti početkom maja, gde je prema njihovom obrazloženju bivši ministar, koji je u međuvremenu napustio čelo URS pošto je stranka doživela debakl na republičkim izborima, spreman na potpuno novi profesionalni angažman.

    Tabloid Alo! je u oktobru prošle godine pisao da se Dinkić sprema za savetnika u Mila Đukanovića.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE