Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mercedes iz Nissanove fabrike u Meksiku

    Izvršni odbor nemačkog proizvođača automobila Daimlera će kroz dve nedelje odobriti proizvodnju Mercedes-Benz kompaktnog sedana A-klase i modela CLA u fabrici japanskog Nissana u Meksiku.

    Proizvodnja tih vozila odvijaće se u Nisanovoj fabrici u meksičkom gradu Aguaskalientes, preneo je nemački list Menadžer magazin, pozivajući se na neimenovane izvore iz Daimlera.

    Kako dalje prenose nemački mediji, zajednička proizvodnja Nissana i Mercedesa je namenjena izvozu, a pre sve na tržište SAD, počev od 2017. godine.

    Očekuje se da godišnja proizvodnja u tom pogonu bude između 100.000 i 150.000 vozila, međutim, Daimler i Nisan nisu želeli da komentarišu spekulacije medija.

    Zbog brojnih ugovora o slobodnoj trgovini, jeftine i obučene radne snage, ali i blizine izuzetno važnog američkog tržišta, Meksiko je privlačna investicija za nemačke proizvođače automobila.

    Iz tih razloga, nemački BMW je takođe sve bliži odluci o otvaranju fabrike u Meksiku, u kojoj će proizvoditi automobila iz serije 1 i  3, pisao je početkom juna nemački Hundesblatt.

    Nemački Audi, takođe, gradi fabriku u meksičkom gradu San Hose Ćiapa, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od oko 150.000 vozila marke Q5 SUV počev od 2016. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE