Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić: Telekomu Srbije treba svež kapital

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da se u ovom trenutku ne radi "ništa konkretno" u vezi s privatizacijom Telekoma Srbija.

    U intervjuu za TV B92, on je podsetio da "nije nikakva tajna" da je toj kompaniji potreban svež kapital, strateški partner ili privatizacija.

    "Bez svežeg kapitala, Telekom ne može da izdrži konkurenciju s druga dva operatera koji imaju mnogo više obrtnih sredstava za ulaganje u tehnologiju i razvoj, a posebno ako se ima u vidu činjenica da ti konkurenti imaju 10 i više puta manje radnika nego što ima Telekom", rekao je Ljajić.

    Ministar je dodao da će s obzirom na to padati vrednost Telekoma Srbije, ako ne bude nadjen strateški partner ili neko ko će kupiti tu kompaniju, ali je istakao da to ne znači da ta kompanija mora da bude odmah prodata.

    Prema njegovim rečima, novi tender za tu kompaniju ne sme biti raspisan ako prethodno ne bude postojala velika sigurnost da može biti uspešan.

    Govoreći o novom Zakonu o radu, Ljajić je ocenio da je dobro to što su razlike u stavovima svedene na minimalni broj pitanja i da će, ako bude pronadjeno rešenje, pre svega za prošireno dejstvo kolektivnih ugovora, to dovesti do mirnijeg toka i završetka pregovora o tom zakonu.

    Ljajić je istakao da bi bilo važno da se "još jednom sedne sa sindikatima i poslodavcima i pokuša naći rešenje za nekoliko spornih tačaka u samom zakonu".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE