Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora čeka Kineze za autoput

    Predstavnici crnogorske Vlade i Exim banke još pregovaraju o modelu finansijske konstrukcije za autoput Bar-Boljare i za sada ne raspolažu informacijom kada bi mogao da stigne odgovor kineske strane.

    Do dobijanja zvaničnog stava banke ne možemo davati ocene niti detaljnije govoriti o saradnji, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

    Za sada ne raspolažemo informacijom kada bi mogao da stigne odgovor od potencijalnog finansijera projekta autoputa, kineske Exim banke, jer su u toku pregovori i razmena informacija o modelu finansijske konstrukcije i samom autoputu, naglasili su iz Ministarstva finansija.

    Iz ovog resora Vlade su dodali da imaju aktivnu komunikaciju sa ovom kineskom bankom koja razmatra sve aspekte izgradnje autoputa i transakcije. Nakon što kineska banka prosledi nacrt ugovora o finansiranju projekta, započeće pregovori o detaljima.

    Kineska kompanija za telekomunikacije i infrastrukturu (CCCC) i njena kćerka kompanija Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova (CRBC), koja treba da izvodi radove, prvorangirane su na tenderu za gradnju autoputa Bar-Boljare.

    One su za gradnju prioritetne deonice autoputa od Smokovca do Mateševa ponudile 809,58 miliona evra. Exim banka je ranije ponudila Vladi grejs period od pet godina na kredit sa godišnjom kamatnom stopom od dva odsto i rokom otplate od 20 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE