Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora hoće u Arapsku ligu

    Crnogorska Vlada planira da do septembra zatraži status zemlje gosta u okviru Arapske lige kako bi osnažila kontakte sa zemljama arapskog sveta, a sve s ciljem privlačenja investicija.

    Zajedno sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija, Atlas grupa uložila je oko 150 miliona evra u izgradnju Atlas kapital centra u Podgorici, a planiraju i novi projekat na primorju, vredan preko 200 miliona evra.

    To je jedna lokacija na moru, koju šeik Muhamed treba da gradi za svoje potrebe, izjavio je za Al Džaziru direktor Atlas grupe Duško Knežević, precizirajući da je reč o rizort kompleksu na crnogorskoj obali, sa privatnim vilama i hotelima.

    Direktan kontakt i bolja saradnja sa državama arapskog sveta, glavni je razlog što će Crna Gora u septembru zatražiti status gosta u okviru Arapske lige.

    Kroz članstvo možemo ostvariti neposredan uvid u ono što radi Arapska liga, u politiku koju vode, a koja može biti važna za našu diplomatiju.

    Takođe, otvaraju se ušešća naših visokih zvaničnika na sastancima Arapske lige, gde se mogu ostvariti i bilateralni kontakti, kazao je Pavle Karanikić iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija.

    Podaci Privredne komore pokazuju da je od 2007. do 2013. godine u Crnu Goru ušlo oko 80 miliona evra arapskih investicija. Zato bi članstvo u Arapskoj ligi, kažu ekonomisti,Crnoj Gori donelo nove investicione šanse.

    U okviru Arapske lige sarađuju 22 islamske zemlje i četiri gostujuće – Brazil, Eritreja, Venecuela i Indija. Nema zemalja Balkana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE