Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beogradski aerodrom regionalno čvorište

    Dobijanjem dozvole američkih vazduhoplovnih vlasti, Srbija je ispunila standarde za direktne letove do Amerike, čime bi Beograd mogao postati čvorište prekookeankog aviosaobraćaja, jer bi iz Beograda leteli i putnici iz regiona, poručuje ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

    Srbija je dobila dozvolu za direktne letove od druge polovine 2015. Međutim, letovi do SAD, moraće da sačekaju i dodatne procene američkih vlasti.

    Prvi korak ka direktnim letovima ka Čikagu posle 20 godina ne znači da je to kraj posla. Aviokompanije i aerodrom s koga bi poletali avioni prolaze dodatne provere.

    Čeka se i zeleno svetlo američkog Ministarstva transporta koje procenjuje ekonomsku opravdanost ali i eventualni sukob interesa s američkim kompanijama. Poslednji korak je avion koji mora da ispunjava uslove za prekookeanske letove.

    Iako je dozvola američkih vazduhoplovnih vlasti tek prvi korak, ona govori o kvalitetu našeg aviosaobraćaja. Kako ocenjuje minstarka saobraćaja, ona pokazuje i američku podršku Srbiji.

    To govori kako funkcioniše direktorat i to je i za nas veliki impuls od SAD jer niko vam neće dati tu dozvolu ako ne želi da vam pruži i neku vrstu političke podrške, navela je ministarka saobraćaja i infrastrukture.

    Direktni letovi ka Americi mogli bi da učine Beograd čvorištem prekookeankog aviosaobraćaja, jer bi iz Beograda leteli i putnici iz regiona. U Američkoj privrednoj komori to vide i kao pozitivan signal za investitore.

    Zamenica direktora Američke privredne komore u Beogradu Amalija Pavić rekla je da za američke investirore važi da su racionalni, ali su bitni infrasturkura i veze i za to su direktni letovi bolji u odnosu na presedanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE