Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Razvojni potencijal nikad veći

    Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić ocenio je u Berlinu da Srbija više nego ikad ima potencijale za razvoj i da je pokazala da je dostojna da u relativno kratkom roku postane članica Evropske unije.

    Sertić, koji je prisustvovao panel diskusiji "Novi početak prema Briselu – Srbija na putu ka EU", u organizaciji Foruma Srbija-Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku u Berlinu, kazao je da je u prošloj godini zabeleženo značajno povećanje ekonomske razmene između Nemačke i Srbije, koja je prešla četiri milijarde dolara.

    Odnosi su, prema njegovim rečima, znatno bolji nego pre nekoliko godina, a mogućnosti za proširenje saradnje su značajno veće pogotovo za potencijal nemačke privrede.

    Sertić je preneo da je na sastancima srpske delegacije u Berlinu, mogao čuti da su privrednici zadovoljni i da kažu da nikad do sada nisu čuli jednog srpskog premijera koji je toliko operativan i konkretan u svojim zahtevima da se reše stvari u veoma brzom i kratkom roku.

    S tim u vezi je podsetio da je premijer Aleksandar Vučić imao ovog meseca sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na kojem je mogao čuti konkretne stvari i da su privrednici sada konstatovali da je uradio sve što je tada bilo dogovoreno.

    To je za nih jedna potpuno nova paradigma Srbije i politike prema biznisu, ali i kompletnog ponašanja u Srbiji, rekao je Sertić u izjavi Tanjugu.

    Ono što se može videti iz analitike vezano za izvoz robe iz Srbije ka Nemačkoj upravo jeste to da najveći deo robe proizvode nemačke firme u Srbiji, da su zadovoljne sa uslovima rada, da imaju stručnu radnu snagu, sve što je potrebno za svoju proizvodnju, objasnio je on.

    Sertić je rekao da je na sastancima u Berlinu, na kojima je delegaciju iz Srbije predvodio premijer, mogao čuti komentare nemačkih privrednika koji posluju u Srbiji, od kojih je najveći broj hvalio uslove poslovanja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE