Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sindikati i Vučić se `dogovorili` za pola sata

    Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenjuje da je sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem bio "efikasan", a kako saznaje RTS, predlog Zakona o radu ove nedelje ipak neće biti prosleđen Skupštini, kako je najavljivano.

    Sednicu Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj bi se sindikati i poslodavci izjasnili o predloženim izmenama, predsednik tog saveta Branislav Čanak zakazaće za petak, 12. jul.

    Čanak je Tanjugu, nakon polučasovnog sastanka sa premijerom, rekao da je dogovoreno da dva ministra sve primedbe i predloge "upakuju u pravnu formu", kako bi bili razmatrani na toj sednici.

    Na sastanku sa premijerom, Čanak kaže da su on i lider Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, još jednom predočili da bi bilo loše ukinuti prošireno dejstvo kolektivnih ugovora jer time ne bi preterano bolje bilo biznis zajednici, a sindikati bi, tvrdi, izgubili mnogo.

    "Ukidanjem proširenog dejstva kolektivnih ugovora ukinulo bi se i kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog", rekao je Čanak dodajući da bi se tako pravio veliki lom, a da ne bi bilo nikakve vajde.

    Prema rečima Čanka, na sastanku, kojem je prisustvovao je i ministar rada Aleksandar Vulin, dogovoreno je da se preciziraju odredbe o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora i da će zbog toga u izradu Zakona o radu narednih dana biti uključeni i ministri pravde i trgovine, Nikola Selaković i Rasim Ljajić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE