Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Orban: Nastavljamo radove na Južnom toku

    Mađarska će nastaviti radove na gasovodu Južni tok, izjavio premijer Viktor Orban, posle razgovora sa predsednikom srpske Vlade Aleksandrom Vučićem.

    Ukoliko neko želi da spreči taj projekat, mora da predloži alternativu, rekao je mađarski premijer na zajedničkoj konferenciji sa Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija.

    On je rekao i da je Vučiću predložio da dve zemlje povežu mrežu za distribuciju energije, navodeći da je Mađarska za taj projekat već spremna.

    Mađarska će izgraditi Južni tok jer time poboljšava svoju bezbednost snabdevanja u energetici i nećemo da dozvolimo da dođemo u situaciju da stanje u Mađarskoj zavisi od Ukrajine, rekao je Orban.

    Istakavši da je Mađarska solidarna sa Ukrajinom, ali da ima odgovornost prema svojim građanima, Orban je ponovio da oni koji ne žele izgradnju Južnog toka moraju da kažu "na koji način ćemo doći do energenata".

    Aleksandar Vučić izjavio je da će sa ruskim predsednikom i premijerom razgovarati o Južnom toku i da će Srbija u tom projektu voditi računa o svojim interesima.

    Naše radne grupe rade na pripremi ugovora i pokušaćemo da što je moguće više stvari uskladimo sa evropskim pravilima, rekao je Vučić, istakavši da će se pri tome uvek voditi računa o interesima Srbije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE