Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićev poziv francuskim kompanijama

    Premijer Aleksandar Vučić razgovarao u Parizu sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija i pozvao ih da investiraju u Srbiji, poručivši da će poreske olakšice biti najbolje u regionu.

    Vučić se, na početku jednodnevne posete Francuskoj, u Parizu sastao sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija okupljenih u udruženju MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).

    Nakon uvodnog izlaganja predsednika udruženja Jeana Burellea, srpski premijer je predstavnicima 40 kompanija, među kojima su Alcatel, Lafarge, Alstom, Orange, Rothschild, Societe Generale, BNP Paribas, predstavio planove koje Vlada Srbije ima za reformu ekonomskog sistema.

    Govoreći o novim zakonima koji će do kraja leta biti usvojeni u srpskom parlamentu, Vučić je pozvao francuske kompanije da u što većem broju investiraju u Srbiju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

    Paket poreskih olakšica koje smo pripremili biće najbolji u regionu. Srpska vlada je odlučna da promenom zakona obezbedi sigurne investicije, zaključio je Vučić i zahvalio francuskoj Vladi za pomoć koju je uputila Srbiji tokom poplava.

    Ministar privrede Dušan Vujović naglasio je da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme, da napravi dobre zakone, ali i da ih do kraja sprovede.

    Hoćemo da radimo na svim detaljima koji će pomoći investitorima da što brže i lakše investiraju u Srbiji. Ovo je za vas dobra šansa i ako ne dođete na vreme, možda ćete je propustiti, poručio je ministar Vujović predstavnicima MEDEF.

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je najveće projekte planirane u ovoj godini, kao što su "Beograd na vodi", za koji je istakao da je najambiciozniji projekat u ovom delu Evrope, zatim Vinča, BG voz, obnovu autobuske stanice, Beogradski aerodorom, za koje grad Beograd traži partnere.

    On je Air Serbiu naveo kao primer uspešnog projekta, koji je realizovan u saradnji sa kompanijom Etihad, a koji u prvoj godini poslovanja ostvaruje uspešan rezultat od 60 odsto više putnika.

    Premijer Vučić nastavlja posetu susretom sa ministrom ekonomije, privrednog oporavka i digitalne ekonomije Arnaudom Montebourgom, a u planu je i sastanak sa premijerom Francuske Manuelom Vallsom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE