Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ada Ciganlija bezbedna za kupanje

    Kupači na Adi Ciganliji nemaju razloga za brigu, voda na Savskom jezeru je bezbedna za kupanje, poručuju nadležni, a lekari ipak savetuju tuširanje nakon svakog plivanja.

    Voda Savskog jezera bakteriološki je ispravna, potvrđuju nadležni iz JP Ada Ciganlija. Voda je bezbedna za kupanje, što potvrđuju i analize Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji dva puta sedmično uzimaju uzorak vode sa četiri tačke na jezeru.

    „Beogradsko more“ već sa prvim danima jula ugostilo je veliki broj kupača i posetilaca, a Adu je ovog vikenda posetio i veliki broj kupača sa Dunava i Save, posle vesti da voda u ovim rekama nije bakteriološki ispravna i bezbedna po zdravlje.

    Iz JP Ada Ciganlija tvrde da svakog ponedeljka i četvrtka vodu kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje. Posledenje analize pokazale su da je voda apsolutno bezbedna i bakteriološki ispravna, te da nema razloga za brigu.

    Ipak, lekari savetuju sugrađanima da se nakon svakog kupanja u Savskom jezeru istuširaju, na tuševima do kojih je sprovedena voda iz gradskog vodovoda.

    Kupanje je dozvoljeno svakog dana od 10 do 19 časova. Osim 45 spasilaca, koji će dežurati na obe strane Ade Ciganlije, o bezbednosti posetilaca brinuće i ekipe Hitne medicinske pomoći, pripadnici policije PU Čukarica, Komunalne policije i dežurno obezbeđenje JP Ada Ciganlija.

    JP Ada Ciganlija je za vreme trajanja letnje sezone, obezbedila niz sadržaja u kojima svi posetioci mogu uživati.

    U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, na Adi Ciganliji svi školarci mogu potpuno besplatno da učestvuju u sportsko-rekreativnim programima obuke plivanja, vaterpola, kampa „Ada za decu 2014“, u okviru koga deca mogu da pohađaju aktivnosti vožnje rolera, obuku biciklizma i odbojke na pesku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE