Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evroskeptik na čelu britanske diplomatije

    Britanski premijer David Cameron za novog ministra spoljnih poslova imenovao Phillipa Hammonda, koji je poznat kao izrazito evroskeptični političar.

    On će zameniti William Haguea koji je juče podneo ostavku, prenosi Beta.

    "Phillip Hammond je novi ministar spoljnih poslova", naveo je Cameron na svom zvaničnom Twitter nalogu.

    Philip Hammond is the new Foreign Secretary.
    — David Cameron (@David_Cameron) July 15, 2014

    Hammond, koji je do sada bio na čelu ministarstva odbrane, poznat je kao izrazito evroskeptični političar. Njegovim imenovanjem, navodi konzervativni časopis Spectator, biti poslat jasan signal ostatku EU o stavu Velike Britanije.

    "Postavljanje Hammonda znači da sada imamo šefa diplomatije za koga se zna da je rekao da će glasati za izlazak iz EU osim ako se ne vrate znatna ovlašćenja. Ovo je velika promena u ortodoksnom stavu ministarstva spoljnih poslova", navodi taj konzervativni list u blog komentaru.

    Levo orijentisani Guardian navodi da vrh Konzervativne partije smatra Hammonda "impresivnim operativcem" koji je kao ministar odbrane uveo mere smanjenja troškova, sproveo pripreme za povlačenje iz Avganistana, kao i za veliki program otpuštanja bez privlačenja previše negativnih naslova u tabloidima.

    "Davida Camerona, koji traži nekog izdržljivog da povrati ovlašćenja od Brisela i ponovo pregovora o odnosima s EU, privukla je možda njegova posvećenost detaljima, za koju neki kažu da se granični s manijom da sve drži pod kontrolom", navodi Guardian.

    Dosadašnji šef britanske diplomatije William Hague podneo je juče ostavku na tu funkciju, kako bi preuzeo dužnost lidera Donjeg doma Parlamenta.

    Tonight I am standing down as Foreign Secretary after 4 years to serve as Leader of the House of Commons
    — William Hague (@WilliamJHague) July 14, 2014

    Britanski mediji navode da je Hague podneo ostavku u okviru šire rekonstrukcije vlade premijera Camerona koji je, pripremajući se za izbore sledeće godine, s funkcija smenio više muškaraca srednjih godina, tzv "privilegovane muškarce" da bi više žena ušlo u vladu.

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE