Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Apple i IBM zajedno osvajaju poslovni svet

    Kompanije Apple i IBM najavili su partnerstvo koje će se odnositi na saradnju oko mobilnih uređaja i sistema čime će preko 100 poslovnih aplikacija i cloud servisa biti dostupno iOS uređajima.

    Ti proizvodi će se zvati “IBM MobileFirst for iOS Solutions”, a IBM će uskoro početi da prodaje iPhone i iPad poslovnim korisnicima, a na njima će već biti aktivirani ti novi servisi, tj. namenske aplikacije, piše Business Wire, a prenosi B92.

    “iPhone i iPad su najbolji mobilni uređaji na svetu i promenili su način na koji poslovni ljudi danas rade. Prvi put mi spajamo IBM-om prepoznatljiv poslovni sistem sa iOS-ovim korisničkim interfejsom i to otvara novo poslovno tržište za Apple. Ovo je radikalan korak za poslovne korisnike i nešto što samo Apple i IBM mogu da ostvare,” rekao je Tim Cook, izvršni direktor Apple-a.

    Kompanije će raditi zajedno na aplikacijama za kupovinu/prodaju, zdravlje, bankarske poslove, putovanja i prevoz, telekomunikacije, osiguranje… Softver će biti dostupan ove jeseni, verovatno u isto vreme kada i iOS 8, a veći deo aplikacija i servisa biće spreman početkom 2015. godine.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE