Malinari čekaju do četvrtka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Malinari čekaju do četvrtka

  Članovi pregovaračkog tima malinara ocenili su da je sastanak sa predstavnicima Vlade bio konstruktivan i očekuju da će do četvrtka biti pronađeno rešenje za probleme u otkupu maline na teritoriji cele Srbije.

  Četvoročlanu delegaciju primili su ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, šef kabineta premijera Srbije Ivica Kojić, predstavnici Ministarstva trgovine i nadležnih inspekcijskih službi, rekli su malinari Tanjugu.

  Dobrivoje Radović je kazao da je njihov jedini cilj da se otkupna cena maline izjednači na teritoriji Srbije i da iznosi od 200 do 240 dinara po kilogramu.

  Malinari traže da se otkupna cena u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu izjednači sa cenom na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, gde iznosi od 200 do 230 dinara po kilogramu. Trenutna cena maline u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu iznosi od 150 do 180 dinara po kilogramu.

  Radović smatra da je vlada, koja je bila domaćin dosadašnjih sastanaka i pregovora, garant da će problem sa otkupnom cenom, koja se trenutno razlikuje od okruga do okruga, biti rešen.

  Vladimir Nikolić izrazio je nezadovoljstvo što pregovorima nisu prisustvovali predstavnici hladnjačara, iako je bilo potvrđeno da će doći njih devet.

  "I dalje smo spremni za razgovore… čekaćemo četvrtak", rekao je Nikolić, dodajući da će da u slučaju da problem ipak ne bude rešen, 30. jula biti organizovani protesti u 11 opština. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE