Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blic: Direktor iz Laste kao Srećko Šojić

    Zamenik generalnog direktora Laste Nemanja Tomović, čiju je smenu naredio premijer Aleksandar Vučić, živeo je na ovoj poziciji vrlo raskošno. I pored plate od 260.000 dinara, on je jeo i pio po restoranima na račun preduzeća, piše Blic.

    Na osnovu uredno prikupljenih računa do kojih je su došli sindikati Laste, Nemanja Tomović, član gradskog odbora SNS, za prva tri meseca na funkciji potrošio je na reprezentaciju više od 400.000 dinara.

    "Prema ovim računima, čije kopije ima Blic, Tomović se od prvog dana direktorovanja ponašao kao pravi Srećko Šojić". Za samo pet dana je u jednom beogradskom restoranu potrošio dve prosečne plate u Srbiji, ili 86.000 dinara.

    Na osnovu računa vidi se da je omiljeno jelo Tomovića biftek, koji u proseku plaća oko 1.000 dinara. Nekad u sosu od gorgonzole, a nekad sa čilijem. Voli i ribu, naročito u sosu od šafrana, za koju ne žali da plati 1.250 dinara. Naravno, kompanijskom karticom.

    A uz dobru hranu ide i dobro vino. Leži mu portugalski “critterium reserva” za koje ne žali 2.000 dinara. Ne libi se i da drugare i partnere povede u restorane na Adi Ciganliji, ali i u neke čuvene prestoničke restorane. Naravno, na firmin račun, navodi list.

    Sindikalci tvrde da osim u službeni, Tomović zna da gorivo natanka i u lični auto. Tako u januaru 2014. godine u izveštaju o potrošnji goriva službenih vozila piše da je njegov službeni auto prešao 256 kilometara i potrošio 240 litara benzina, odnosno malo manje od litar goriva po kilometru.

    Predsednik Samostalnog sindikata Laste Nebojša Mirović, kaže za Blic da je sa kolegama iz ASNS poslao predsedniku Nadzornog odbora Zoranu Babiću kompletnu dokumentaciju o tome kako Tomović troši novac preduzeća. I ništa.

    Predsedniku NO Zoranu Babiću mesecima smo, naizmenično, slali SMS poruke kada Tomović dolazi na posao i koliko se zadržava. I zato je Babić smanjio plate za 20 odsto svima koji su kasnili, pa i Tomoviću, ali ni to nije vredelo, kaže Mirović.

    S druge strane, Zoran Babić kaže da će tokom ove nedelje zakazati sednicu nadzornog odbora, na kojoj će glavna tema biti Tomović. Generalni direktor Laste Velibor Sovrović nije odgovarao na brojne pozive Blica.

    Ako se nepravilnosti događaju i ako neko radi nepravedno, neće biti zaštićenih, bez obzira ko je odakle i da li pripada nekoj stranci, pa i SNS, rekao je za Blic predsednik nadzornog odbora Zoran Babić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE