Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spajanje kompanija koje traže zlato u Srbiji

    Firme koje u Srbiji obavljaju geološka istraživanja zlata, Avala Resources i Dunav Minerals, objavile su integraciju u jednu kompaniju.

    Ćerke firme kanadskih kompanija Avala Resources ltd. i Dunav Resources ltd, objavljuju sporazum o međusobnoj integraciji, navele su u saopštenju te dve kompanije koje se nalaze na listi berze u Torontu.

    Obe kompanije su, počevši od 2010, odnosno 2011. godine, finansirale geološko-istraživačke projekte u Srbiji.

    Spajanje ove dve kompanije u jednu, doneće brojne prednosti, uključujući integraciju njihovih geološko-istraživačkih aktivnosti u Srbiji, i smanjenje troškova u upravljanju i administraciji, navodi se u saopštenju.

    Kako je istakao menadžer istraživanja Avala Resources, Justin van der Toorn, to restrukturiranje daje finansijsku sigurnost za dalja istraživanja.

    On naglašava da je fokus za investitore i sve zainteresovane strane da nastave napredak, koji se oslanja na dosadašnje istraživačke rezultate, kao i unapređenje mineralnih resursa.

    Samim tim, naš cilj je da se naprave uštede i u drugim segmentima poslovanja, kako bi se nastavio dalji razvoj, rekao je Van der Toorn.

    Prošlog meseca, kompanija Dunav Minerali objavila je novi resurs od 1,25 miliona tona bakra i 120 tona zlata na projektu Tulare u opštini Medveđa, na jugu Srbije.

    Paralelno s ovim, tokom juna, kompanija Avala Resources saopštila je rezultate Preliminarne studije na Projektu zlata Timok blizu Žagubice, navodeći potencijalnu proizvodnju od 2,5 tona zlata godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE