Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radovi na Prokopu počinju za 30 dana

    Železnice Srbije i Energoprojekt Holding potpisali su ugovor o nastavku izgradnje železničke stanice Prokop, koji se finansira iz kuvajtskog kredita, a radovi će početi najkasnije za oko 30 dana, sa rokom završetka od 18 meseci.

    Ugovor su potpisali generalni direktori Energoprojekt Holdinga i Železnica Srbije, Vladimir Milovanović i Dragoljub Simonović.

    Što se tiče Energoprojekta, mi smo potpuno spremni, po potpisu ugovora sledi i ispunjenje formalnih uslova, koji su predviđeni da traju do 30 dana i ja stičem utisak da je želja Železnice, a svakako i Energoprojekta, da se to završi u što kraćem periodu i da se praktično otpočne sa radovima, rekao je Milovanović Tanjugu posle potpisivanja ugovora.

    Milovanović je rekao da su članovi konzorcijuma, koji predvodi Energorprojekt, spremni "ko zapeta puška" da započnu radove, jer imaju i tehničku dokumentaciju i potrebnu opremu.

    Mislim da nema ni jedna ni tehnička, ni neka druga nepoznata koja bi ovaj projekat sprečila da bude završen u ugovorenom roku, a lično bih voleo da to bude i u kraćem roku, naglasio je Milovanović, komentarišući ugovoreni rok za prvu fazu radova na Prokopu od 18 meseci.

    Prokop nije značajan samo sa aspekta realizacije projekta saobraćajne infrastrukture, nego i sa aspekta razvoja projekta "Beograda na vodi", železničkog saobraćaja i budućeg metro saobraćaja u srpskoj prestonici, ocenio je Milovanović.

    Mi smo posle gotovo šest meseci intenzivnog rada u pripremi realizacije kuvajtskog kredita došli u završnu fazu da ga potpišemo i da u roku od tridesetak dana možemo da uvedemo izvođača radova u gradilište, rekao je Simonović Tanjugu.

    Prema njegovim rečima, Energoprojekt je na čelu domaćeg konzorcijuma, koji može da ispuni sve zahteve i potrebe Železnice Srbije, jer je projekat kompleksan i vrlo komplikovan.

    Od elektrifikacije TT uređaja, do građevinskih radova gornjeg i donjeg stroja i sve ono što čini ulaz-izlaz na stanicu Prokop, objasnio je Simonović.

    Za 18 meseci, od uvođenja izvođača u gradiliste, imaćemo modernu, savremeno opremljenu železničku stanicu, kazao je Simonović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE