Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Telekom privatizovan 2015, EPS nije na prodaju

    Telekom će biti privatizovan do juna 2015. godine, očekuje Aleksandar Vučić. Prodaja Telekom se plaira, ali ne zbog toga što je neophodan novac za budžet, kaže premijer Srbije u intervjuu za Nin.

    Prema njegovim rečima novac od prodaje Telekoma biće iskorišćen za dovođenje još nekih velikih igrača u Srbiju. Prethodna vlada  neuspešno je pokušala da proda 51 odsto Telekoma za 1,4 milijarde evra, ali je za taj paket ponuđena cena od 1,1 milijarde evra. Vučić smatra da će ovog puta Telekom biti prodat za više.

    „Dobićemo više! Ne zato što je Telekom u međuvremenu napravio dobar biznis, već zato što Srbija sada više vredi na svetskom tržištu u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu“, smatra Vučić.

    S druge strane EPS nije na prodaju, navodi premijer, jer bi sada imao veoma nisku cenu, a cilj je pronalaženje manjinskog strateškog partnera koji bi u tom smislu mogao da nam pomogne. „O tome ni sa Rusima, ni sa bilo kim drugim, nije bilo reči“, navodi premijer.

    Srbija će ovu godinu samo zbog poplava završiti u recesiji, kaže Vučić. „Bez toga imali bismo rast BDP-a od 0,5 odsto u ovoj, izbornoj godini. Ovako, uz sve te probleme, a pre svega u energetskom sektoru, verovatno ćemo imati pad od 0,4 odsto, ali već 2015. uprkos merama fiskalne konsoldiacije, imaćemo rast od najmanje 1,5 a godinu dana kasnije možda i više od tri odsto.

    Premijer očekuje da će sa šeikom Muhamedom uspeti da dogovori još jedan kredit od milijardu dolara za finansiranje manjka u državnoj kasi. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE