Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izvor pod koncesiju za 27 evra dnevno

    Vlada Hrvatske odlučila da firmi Bumes iz Splita da koncesiju za eksploataciju vode nedaleko od izvora reke Cetine ispod planine Dinare za dnevnu naknadu od samo 200 kuna dnevno, odnosno oko 27 evra.

    Tom vodom puniće se plastične i druge boce, da bi zatim završila na policama hrvatskih trgovina, piše portal Tris.com.hr, a prenosi Index.

    Posebno je zanimljiva cifra koju će splitski Bumes plaćati hrvatskoj državi u zamenu za cetinsku vodu. Radi se, naime, o mizernih 200 kuna dnevno.  

    "Vlada Republike Hrvatske daje društvu Bumes d.o.o., Split, neposredno na zahtev koncesiju za zahvatanje voda namenjenih za ljudsku potrošnju, radi stavljanja na tržište u izvornom ili prerađenom obliku, u bocama ili drugoj ambalaži", stoji u odluci Vlade koju potpisuje Zoran Milanović.

    Vladi je ukupno trebalo 37 sekundi, bez ikakve rasprave, da na sednici donese odluku o davanju još jednog izvora vode pod koncesiju.

    Resorni ministar Tihomir Jakovina svojim kolegama ministrima objasnio je da će Bumes platiti jednokratnu naknadu od 40.000 kuna i dodatnih 75.000 kuna godišnje. Koncesiju su dobili na 30 godina.

    Prema ugovoru, Bumes sme zahvatati najviše dve litre vode po sekundi, a u godinu dana dozvoljeno je da iscrpe maksimalno 2.500 kubika, odnosno 2,5 miliona litara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE