Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemci nude tehnologiju za srpske pruge

    Nemačka kompanija AEbt – Primenjena železnička tehnologija, nudi Srbiji saradnju i napredne tehnologije za železnicu, tramvajski i metro saobraćaj.

    Menadžer prodaje te kompanije Volker Drenkhahn je tim povodom posetio Srbiju i održao sastanke sa predstavnicima Železnica Srbije, GSP Beograd, kao i Građevinskog fakulteta na Katedri za puteve, aerodrome i železnice.

    Tražimo nova tržišta, a Srbija je na putu ulaska u evropsku zajednicu, gde je čeka veoma kompleksan zakon o železnici, izjavio je Drenkhahn Tanjugu.

    On je kazao da ta kompanija, koja se bavi pružanjem tehnoloških i obrazovnih usluga sa sopstvenom akademijom, želi da prenese Srbiji "nou-hau" tehnologije i pomogne joj da se uključi u složen železnički sistem Evrope.

    Drenkhahn očekuje da će Srbija postati članica EU u narednih pet do 10 godina i ističe da našu zemlja čeka puno posla u oblasti železničkog saobraćaja, kao i da se to odnosi i na zemlje u okruženju, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju…

    Nemačka kompanija se bavi tehnologijom za železnicu, pruge, šinska vozila, njihovom sigurnošću, sertifikacijom, dozvolama, raznim procenama, složenim softverskim rešenjima, obukom službenika, edukacijom studenata…

    Drenkhahn je naglasio da ta firma može da pomogne Srbiji u procesu dobijanja određenih dozvola i sertifikata u skladu sa EU normama. Nudimo Srbiji nove tehnologije, odnosno železnički "nou-hau" napravljen u Nemačkoj, naveo je on.

    "Želimo da pomognemo srpskim železnicama", poručio je Drenkhahn konstatujući da je železnička infrastruktura u Srbiji u dosta lošem stanju. On je podsetio da kroz Srbiju prolazi železnički Koridor 10, ističući da u taj evropski železnički pravac treba uložiti puno novca u našoj zemlji.

    Kompanija AEbt je pristuna osim u Nemačkoj i na drugim evropskim tržištima, na primer francuskom, švajcarskom, austrijskom i zemaljama Beneluksa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE