Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koridore gradi 3.500 hiljade radnika

    Na izgradnji autoputa u Srbiji na Koridorima 10 i 11, u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Državni sekretar u Ministarstvu Dejan Trifunović kaže da je na Koridoru 10 završeno više od 40 procenata radova i da na istočnom kraku, od Niša do Dimitrovgrada, radovi napreduju intenzivnije nego na ostalim.

    Trifunović je u okviru redovne kontrole radova na vitalnim gradilištima u Srbiji obišao gradilišta na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada.

    Zadovoljan je kaže, dinamikom izgradnje tunela kod Dimitrovgrada, ali i zabrinut jer bugarska firma Trejs kasni s početkom radova na deonici obilaznice oko Dimitrovgrada, koju je preuzela nakon bankrota austrijske Alpine.

    Trifunović kaže da je u tunelu Progon, dužine 1.100 metara, urađeno 86 odsto radova i da bi trebalo bi da bude završen u oktobru, ističući da je vrednost radova na toj deonici veća od 43 miliona evra.

    Trifunović kaže da bugarska kompanija, koja je u julu izabrana za nastavak radova na obilaznici oko Dimitrovgrada, još nije dostavila dinamiku radova i bankarske garancije.

    Čekaćemo do 11.avgusta da vidimo šta se dešava, s obzirom na to da je 65 odsto radova na obilaznici izvedeno, objašnjava Trifunović.

    Kaže da problema ima i na deonici Prosek-Crvena Reka, od 22,5 kilometra, koja je spremna za asfaltriranje i da na deonici Čiflik-Staničenje nije bilo radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE