Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ideje zaposlenih uštedele Volkswagenu 56 miliona evra

    Koliko zaposleni u jednoj kompaniji poznaju proces rada i kako to poslodavac može dobro iskoristiti, najbolje pokazuje primer jedne velike nemačke kompanije.

    Zaposleni kompanije Volkswagen u Nemačkoj su u prvoj polovini ove godine predali gotovo 35.000 ideja za poboljšanje, što je pet odsto više u odnosu na prvo deo prethodne godine, saopšteno je iz te kompanije. Proizvođač automobila na taj način uspeva da uštedi više od 56 miliona evra, prenosi Polsovni dnevnik.

    „34.973 ideje za poboljšanje najbolji su pokazatelj kreativnosti i angažmana zaposlenih kompanije Volkswagen. Uštede u iznosu od 56.001.811 evra jasno pokazuju: predlozi zaposlenih unapređuju našu kompaniju po pitanju kvalitetea održivosti i efikasnosti“, naglasila je Pirka Falkenberg, voditeljka odseka koncerna za upravljanje idejama, povodom predstavljanja bilansa ideja za prvu polovinu 2014. godine u Volfsburgu.

    Članica radničkog veća Gabriele Trittel, koja je od juna predsednica odbora za upravljanje idejama u Volkswagenu, izjavila je sledeće: „Niko ne poznaje radno okruženje i potencijale za poboljšanje toliko dobro kao radnici na licu mesta. Dobre ideje i njihovi začetnici doprinose tome da Volkswagen ojača svoju poziciju u međunarodnoj konkurenciji te da radna mesta na Volkswagenovim lokacijama postanu još sigurnija.“

    Do sredine godine na lokacijama Volfsburg, Braunšvajg, Salcgiter, Hanover, Emden i Kasel te u Volkswagenu Sachsen u Kemnicu i Cvikau nagrađeno je 15.363 ideja za poboljšanje, a za predloge Volkswagen je začetnicima ideja isplatio premiju od ukupno jedanaest miliona evra.

    Za ideju meseca proglašena je ona od dva zaposlena iz područja komponenata. U livaonici na lokaciji Hanover njihova ideja poboljšava energetsku efikasnost za više od 1 miliona kilovatsati struje. To odgovara godišnjim potrebama za 275 porodičnih domaćinstava ili uštedi od otprilike 633 tone CO2 godišnje.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE