(VIDEO) Spajanje Zemuna i Borče - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (VIDEO) Spajanje Zemuna i Borče

  Radovi na mostu između Zemuna i Borče idu planiranim tokom, konstrukcija je spojena i most bi trebalo da bude otvoren do kraja godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Radovi idu planiranom dinamikom, očekujemo da otvorimo ovaj most krajem decembra, a u toku 2015. će biti završene sve pristupne saobraćajnice u dužini od 21 kilometar, rekla je Mihajlović novinarima, tokom obilaska gradilišta sa kineskim amasadorom Li Manchangom.

  Do kraja ove godine trebalo bi da bude završen most zajedno sa pristupnim saobraćajniacma od Novosadskog do Zrenjaniskog puta, a do septembra 2015. godine deo od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

  Mihajlović je rekla da je Ministarstvo maksimalno angažovano na realizaciji tog projekta i da je postavljanje mentora za taj most, kao i za druge deonice u izgradnji, dalo rezultate.

  >>>Most u roku i bez dodatnih troškova

  >>>Na mostu gotovi grubi radovi

  Ministar je najavila da će vlada sa izvođačem, kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation, potpisati već sledeće nedelje Aneks 4, koji predviđa isplatu dodatnih do 2,5 miliona evra za već završene radove.

  Ambasador Kine je rekao da je siguran da će izgradnja mosta biti realizovana na vreme i naglasio da je to samo prvi infrastrukturni objekat koji grade zajedno Kina i Srbija, izrazivši očekivanje da će ih biti još mnogo.

  Radovi na mostu Zemun-Borča počeli su krajem oktobra 2011. Novi most preko Dunava će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama. Glavni raspon mosta je dugačak 362 metra.

  Pogledajte i kako most trenutno izgleda iz vazduha:

  Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobraćajnicama je oko 260 miliona dolara, a od tog iznosa 85 odsto kreditira kineska Exim banka, dok preostalih 15 odsto obezbeduju država Srbija i Grad Beograd.

  Izgradnjom mosta Zemun-Borča, teretni saobraćaj koji ide iz Banata biće izmešten iz Beograda i taj most biće veza sa putnim koridorima 10 i 11. Urbanističkim planom predviđeno je da se u budućnosti u glavnom gradu izgradi još jedan most na Dunavu kod Vinče, kao i most preko Ade Huje.

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE