Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Nad Hrvatskom lete krševi, a ministri bezbedni u Audijima`

    Hrvatskom se putem društvenih mreža širi dilema da li je bilo potrebno nabavljati nove Audije za Vladu i ministre "zbog bezbednosti", ako remontovani stari Migovi i dalje dobro obavljaju svoj posao obezbeđujući hrvatsko nebo.

    "Ako imamo stare Migove, koji i remontovani dobro obavljaju posao, čemu novi Audiji za Vladu i ministre?", komentar je sa društvenih mreža koji se proširio Hrvatskom, a prenosi Index.

    Naime, ministar odbrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog štaba oružanih snaga, general Drago Lovrić, kao i komandant ratnog vazduhoplovstva general Dražen Šćuri pokušali su da na konferenciji za novinare objasne kako remontovani Migovi, koji su odavno trebali biti povučeni, još uvek dobro obavljaju taj posao.

    Posle pada hrvatskog vojnog Mig-21 koji se u utorak srušio prilikom leta od Zadra prema Zagrebu, Kotromanović je izjavio da se od ovakvih ishoda strepi već tri godine, "zbog sredstava koja imamo".

    Prema njegovim rečima Hrvatska je zbog finansijske situacije bila prisiljena da produži životni vek Migova zbog zaštite vazdušnog prostora i obaveza prema NATO. 

    Novi borbeni avioni koštali bi od 600 do 800 miliona kuna. Saradnja sa ostalima do 300 miliona kuna, rekli su čelnici vojske i ministar Kotromanović.

    S druge strane, Državna kancelarija za javnu nabavku prošle je godine nabavila 1.742 vozila ukupne procenjene vrednosti 265,5 miliona kuna, odnosno oko 35 miliona evra. Godinu dana kasnije, u maju ove godine govorilo se o dodatnoj nabavci 240 vozila za 61,8 miliona kuna.

    Ministri u Vladi često govore kako nabavkom novih automobila štede i da je reč o sigurnosti. "Ali, pitamo se, ako već remontovani Migovi mogu leteti, zašto onda se ne remontuju službena vozila za Vladu? Bili bi savršeno sigurni. Ili možda ipak ne bi", zaključuje Index. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE