Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milan Beko prihvatio ponudu Vučića

    Biznismen Milan Beko kaže da je prihvatio ponudu Aleksandra Vučića da preuzme posao u "Železnicama Srbije", kada je to premijer ponudio u Klubu "Privrednik" i dodao da se od tada nije predomislio.

    "Na raspolaganju sam premijeru povodom angažmana u Železnicama i to će biti njegova odluka i nadležnog ministarstva", rekao je Beko na konferenciji za štampu.

    Beko je dodao da nije spreman da bude nemi posmatrač "u trenutku kada stojimo nad ekonomskom provalijom".

    "Rekao sam da neću da statiram i prihvatio sam da radim pod njegovim uslovima", naveo je Beko istakavši da nije u prijateljskim odnosima "ni sa premijerom Vučićem, ni sa predsednikom Tomislavom Nikolićem".

    „U visokoj politici i na visokim javnim funkcijama ja nemam niti jednog prijatelja. I to je tako već više godina. To svakako nisu ni premijer Srbije Aleksandar Vučić, a nije ni predsednik Srbije Tomislav Nikolić,“ rekao je Beko i dodao da se u jednom klasičnom kontekstu prijateljstva, to bi bila pomoć i neobjektivna podrška u prevazilaženju svih problema.

    „Asistencija i podrška da problemi ne dođu , a kad dođu da se umanje. U nekom poslovnom smislu takođe, podrška da efikasnije i bolje rešavate i svoje lične i profesionalne ciljeve. Raspolažem sa nizom dokaza da to (prijateljstvo sa Vučićem i Nikolićem) nije tako i nije tako već više godina,“ rekao je Beko.

    Jer, dodao je, da smo prijatelji sigurno je da bi mi bila ponuđena neka manje odgovorna pozicija, u nekom upravnom ili nadzornom odboru, na primer, a kao primer je naveo NIS.

    Beko je podsetio da su osim njega još neke njegove kolege privrednici iskazali zainteresovanost da se uključe u rad preduzeća koja imaju teškoće, ali samo kroz članstvo u nadzornim odborima.

    "Na to im je premijer odgovorio da mu treba neko ko će sve vreme biti posvećen rukovođenjem tim kompanija, odnosno neko ko je spreman da radi kao u rudniku", ispričao je Beko.

    Beko veruje da mu se premijer sa konkretnom ponudom obratio s obzirom na to da je imao iskustvo u vladi i privredi, te da je, kako kaže, spreman da reši problem koji imaju Železnice Srbije.

    Premijer Srbije je početkom jula ponudio najuspešnijim biznismenima da preuzmu rukovođenje nekim od velikih javnih sistema koji loše posluju, a pojedini mediji su potom objavili da će Beko preuzeti Železnice Srbije, ali on to do danas nije potvrdio.

    Železnice Srbije su juče izabrale novog generalnog direktora Svetozara Čapina, ali su na preporuku Ministarstva tu odluku povukle posle nekoliko sati.

    Foto: Tanjug Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE