Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani hoće Vršačke vinograde

    Italijanski proizvođač pića Bonollo Umberto zainteresovan je za kupovinu Vršačkih vinograda.

    Pismo o zainteresovanosti za srpsku vinariju poslala je sredinom jula Ambasada Srbije u Rimu na adrese Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva privrede, saznaje Blic.

    U dopisu se navodi da je kompanija iz Padove zainteresovana za kupovinu Vršačkih vinograda ili “neke druge fabrike u Srbiji koja se bavi proizvodnjom rakije i vina”.

    U pismu o namerama za preuzimanje piše da kompanija Bonollo proizvodi nadaleko čuvenu istoimenu rakiju koju je prošle godine napravila od 100.000 tona komine grožđa, kao i da je proizvela 20.000 litara vina.

    Navodi se i da je ova italijanska firma, koja ima tridesetak brendova, od prodaje alkoholnih pića u 2013. prihodovala 40 miliona evra.

    Od kompanije Bonollo, Blic nije uspeo da dobije komentar, a kako saznaje, Agencija za privatizaciju bi ove nedelje trebalo da raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda i prodaju preduzeća u restrukturiranju, uključujući i vršačku vinariju.

    Poziv će najverovatnije biti objavljen u jednom domaćem mediju i u Financial Timesu. Nakon obrade ponuda, Ministarstvo privrede će odlučiti o metodu prodaje koji može da predviđa tender, aukciju, strateško partnerstvo ili delimičnu prodaju imovine.

    Komercijalni direktor Vršačkih vinograda Dragan Nestorov kaže da u Vinogradima dugo priželjkuju vlasnika koji se bavi proizvodnjom vina.

    Prošle godine smo prodali 5.500 miliona litara vina. Na zalihama je 9,5 miliona, ali smo u 2013. iskazali gubitak. Razlog nije poslovanje, već dugovi koji datiraju iz bivše privatizacije, pojasnio je Nestorov za Blic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE