Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: O Beku ću govoriti samo na sednici Vlade Srbije

    Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da neće javno komentarisati mogućnost da biznismen Milan Beko dodje na čelo "Železnica Srbije".

    Mihajlovićeva je za dnevni list Politika kazala da će svoje mišljenje izneti na sednici Vlade Srbije, ukoliko ona bude raspravljala o kandidaturi Beka za direktora "Železnica".

    "Ono što očekujem je da sva javna preduzeća direktore dobiju na javnom konkursu na kome će se pored stručnih kvalifikacija, znanja i iskustva voditi računa i da li se protiv kandidata vodi postupak pred sudom zbog sumnje da se pogrešio o zakon", rekla je ministarka.

    Prema njenim rečima, da bi neko rukovodio javnim preduzećem mora da poseduje moralni integritet i ne bude kompromitovan.

    Izbor direktora javnih preduzeća i drugih funkcionera ne sme da zavisi od toga "da li se nekom svidja ili ne", istakla je.

    "Naravno, ne postoji prepreka da se na javni konkurs prijavi i bilo koji poznati biznismen, kako god da je stekao svoje prve milione", dodala je Mihajlovićeva.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE