Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo je pet trikova uz pomoć kojih će kafa da postane vaša zdrava navika

    Mnogima je nezamislivo da bez omiljenog crnog napitka započnu svoj dan. Nutricionisti ipak savetuju preskakanje kafe. Umesto nje predlažu čašu mlake vode sa limunom. Međutim, kafa ne mora da bude nužno zlo, ona uz malo truda može postati mnogo zdravije piće. Ovo je pet načina će vam pomoći da u tome uspete.

    Jutro ipak započnite sa čašom vode

    Kafu ne biste trebali da pijete čim otvorite oči, umesto nje popijte bar 2 dcl vode. Neka to bude prva stvar koju ćete uraditi tog dana. Ako ujutru niste žedni i obično zaboravite na vodu najbolje bi bilo da na noćnom stlolu ostavite čašu sa vodom i na taj način se podsetite. Dok ste još u krevetu popijte vodu. Tako ćete rehidrirati svoj organizam i nadoknaditi vodu koju ste izgubili tokom sna.

    Preskočite dodavanje kravljeg mleka u kafu

    Umesto kravljeg mleka dodajte bademovo ili pirinčano mleko, koje danas možete kupiti u gotovo svim prodavnicama zdrave hrane.

    Obogatite ukus kafe začinima

    Kad skuvate kafu dodajte kardamon, karanfilić ili cimet. Kardamon ubrzava metabolizam i poboljšava varenje, karanfilić jača imunitet i ublažava reumatske tegobe, dok cimet pomaže u smanjivanju nivoa šećera u krvi.
     

     

     

     

     

    U kafu dodajte kokosovo ulje
    Možda zvuči čudno, ali to je brz i lak način da kafa postane zdravija. Kokosovo ulje ima snažno antivirusno i antibakterijsko delovanje i štiti od mnogih bolesti. Osnovni sastojak ovog ulja je laurinska kiselina, koja se još nalazi u majčinom mleku, a pomaže u stimulaciji metabolizma.

    Neka kafa postane trenutak mira

    Pošto svako jutro pijete kafu neka vam ona bude podsetnik da u svoj dan treba da krenete sa zahvalnostima. Sedite, i u miru pijte kafu. Za to vreme razmišljajte o stvarima na kojima ste zahvalni. Zažmurite i setite se bar tri stvari koje vam život čine lepšim. Iskoristite vreme dok pijete kafu da se polako pripremite za dan koji je ispred vas.

    Foto: You tube Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE