Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ako želite da bude srećni: Bavite se sobom

    Verovatno ste naučeni ste da ste dobri i požrtvovani tek kada druge stavite ispred sebe. Procenjujete svoju vrednost u skladu sa tim koliko možete da doprinesete boljitku drugih ljudi. Ipak, da biste bili duhovno i fizički zdravi, briga o vama samima treba da postane vaš prioritet. Kad su ispunjene vaše potrebe, kada ste vi najbolja verzija sebe, tek onda ste spremni da pomognete i onima oko vas.  Tada ne samo da ćete vi biti zdraviji i srećniji, već će takvi biti i ljudi oko vas. Ovih osam stvari će vam promeniti život na bolje.
     


    Hranite se najboljim namirnicama

    Kada smo u žurbi najčešče posegnemo za onim što nam prvo dođe pod ruku. Konzumiramo brzu hranu ili grickalice, koje nemaju nikakve nutritivne vrednosti, a i sadrži prevelike količine aditiva i konzervanasa. Naterajte seba da čak i kada imate malo vremena pojedete nešto što je zdravo. Izbor može biti neko povrće koje se može jesti sirovo ili neko voće. Priznaćete da vam za to ne treba puno vremena.

    Krećite se što više

    Naša tela su napravljena za kretanje. Svakog dana morate da se krećete, to mogu biti blage vežbe koje ćete raditi ujutru kad ustanete ili kratka šetnja do posla. Bar tri puta nedeljno biste trebali da imate intenzivnije trening poput vežbanja u teretani, pilatesa, joge, trčanja ili šta god da vama prija.

    Neka  vam san bude prioritet

    San je neophodan za zdrav život. Tokom sna oporavljaju se oštećena tkiva i organi, nivo hormona se stabilizuje. Naš mozak za to vreme obrađuje informacije koje smo prikupili tokom i pravi trajne neurološke veza za učenje.

    Naučite pravilno da dišete i svakog dana meditirajte

    Kada dišete duboko pomerate svoj stomak tom prilikom se koristi dijafragma i aktivira se parasimpatički nervini sistem, koji je zadužen za odmor i opuštanje. Za razliku od njega simpatički nervni sistem se aktivira u trenutcima krize i uzbuđenja. Opustite se i dišite duboko, dozvolite svom umu i telu da se odmore. Meditacija će vam u ovome još više pomoći jer se tokom meditacije oslobađaju umirujući neurotransmiteri.

    Svakog dana radite nešto u čemu uzivate

    U svakom danu napravite sebi trenutke zadovoljstva. To mogu biti sitnice poput toga da sebi kupite cveće ili uživate u toploj kupki. Šta god da radite ne osećajte se krivim  zato što ste to vreme odvojili za sebe. Zapamtite da na taj način hranite svoju dušu i postajete radosniji.

     

     

    Izađite napolje

    Opšte je poznato da zelenilo opušta i smiruje. Šetajte bosi po travi, udišite zdrav vazduh, kupajte se u reci. Sve to deluje isceljujuće na vaše telo. Ako baš svaki dan ne možete da idete u neku šumu, prošetajte bar to obližnjeg parka.

    Osamite se

    Baš kao što je osećaj zajedništva važan ljudima, isto tako je važno i vreme provedeno u samoći. Ne treba da vas muči osećaj krivice zbog toga, to vreme je od suštinske vrednosti za svakog,naročito za ljude koji su introvertni. Osamite se i analizirajte svoje misli i iskustva ili radite ono što vi želite.

    Postanite zahvalni

    Počnite sa zahvalnostima od jutra. Ako vas toga dana očekuje nešto oko čega se brinete napravite afirmaciju za tu situaciju. Tokom dana zastanite i razmišljajte o stvarima koje vam život čine lepšim. Uveče pred spavanja mislite o ljudima koje volite, o situacijam koje su vam donele radost i zadovoljsrvo. Važno je da vam pred utonuće u san razmišljata o lepim stvarima jer poslednja misao ostaje u našem pamćenju i po nekoliko sati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE