Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Top lista nepotista`

    "Top lista nepotista" naziv je performansa koji su na banjalučkom Trgu Krajine izveli Mladi Narodnog demokratskog pokreta, noseći transparente na kojima su ispisali imena najviših zvaničnika i funkcionera Republike Srpske, tvrdeći da su zaposlili članove svojih porodica.

    Njih desetak, sa belim maskama, nosili su transparente na kojima je, između ostalog,  ispisano da je predsednik RS Milorad Dodik svom sinu dao kredit Investiciono-razvojne banke RS u iznosu od tri miliona maraka, te da mu je ćerka bila šef kabineta u jednom ministarstvu.

    Navedeno je da je muž premijerke Željke Cvijanović zaposlen u Zavodu za izgradnju Grada Banjaluka, da je sina zaposlila u Elektroprenos BiH, dok joj je dever zaposlen u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

    Na jednom od transparenata navedeno je da je supruga ministra finansija RS Zorana Tegeltije pomoćnik ministra trgovine RS, da je ćerku zaposlio u Elektroprenosu BiH, a zeta u Agenciju za bankarstvo RS.

    Navedeno je i da je sin ministra finansija BiH Nikole Špirića sekretar Ambasade BiH u Beogradu, a da je poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić svoja dva sina zaposlila u Poresku upravu RS.

    Direktorka Poreske uprave RS Zora Vidović je, kako je ispisano na jednom transparentu, ćerku zaposlila u Centralnu banku BiH, a zeta u Agenciju za bankarstvo RS.

    Mladi NDP naveli su i da je član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ćerku zaposlio u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, da mu je zet ranije bio savetnik, a da je zetova majka direktorka Elektrokrajine.

    Među prozvanima našao se i predsednik parlamenta RS Igor Radojičić, čija je supruga pomoćnica ministra finansija RS.

    "Nepotizam u našem društvu cveta i vlast i mesec dana pred izbore nastavlja da zapošljava rodbinu i prijatelje u javna preduzeća, pri čemu kompetentnost samih kadrova nije bitna", rekao je predsednik Mladih NDP Đorđe Praštalo .

    Inače, NDP je nastao spajanjem Demokratske partije i Narodne demokratske stranke, odlukom lidera tih partija, Dragana Čavića i Krste Jandrića. Čavić je bivši predsednik Republike Srpske.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE