Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski Telekom otpušta još 160 radnika

    U hrvatskom "Telekomu" u okviru transformacijskog procesa koji je započet početkom godine, utvrđen je višak radnika pa kompanija namerava da otkaže ugovore o radu iz poslovnih razloga za oko 160 radnika, prenosi portal Seebiz.

    Aktivnosti su pokrenute u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnom ugovoru, a odvijaće se tokom septembra i oktobra.

    Hrvatski "Telekom" sprovodi transformaciju kompanije kako bi u uslovima dugotrajne privredne krize i kontinuiranog smanjenja vrednosti hrvatskog telekomunikacijskog tržišta stvorio temelje za budući rast i širenje poslovanja, prenosi taj portal.

    U toku ove godine preduzet je niz aktivnosti u cilju povećanja efikasnosti poslovanja, a između ostalog, u svrhu brže i učinkovitije organizacije pojednostavljena je organizacijska struktura te je za 31 posto smanjen broj menadžerskih pozicija.

    Smanjenje broja radnika deo je nužnog procesa optimizacije poslovanja kako bi kompanija i u teškim privrednim okolnostima očuvala operativnu učinkovitost i osigurala stabilnost i budućnost poslovanja, naveo je portal.

    Radnici koji odlaze iz kompanije dobijaće otpremnine čiji je iznos utvrđen odredbama Kolektivnog ugovora, a osnova za izračun su godine neprekinutog radnog odnosa ostvarenog u kompaniji.

    Radnicima, za koje je utvrđeno da su višak biće ponuđena i mogućnost učestvovanja u selekcijskom postupku za radna mesta na kojima postoji potreba za radnicima, a to se prije svega odnosi na Kontaktni centar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE