Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne peglajte bore sa vašeg života već naučite da živite sa njima

    Još kao deca ste naučili da se nakon načinjene greške nećete osećati dobro. Danas, kao odrasli ljudi koji su pametniji i iskusniji, trebalo bi da znate da su greške koje pravite, koliko god bile kitikovane i koliko god vas zbog njih bilo sramota, sastavni deo puta ka uspehu. Ali problem je u tome što vas ni u jednom trenutku života niko nije naučio kako da se nosite sa sumnjom u sebe i osudama okoline.

    Sve te nesavršenosti su deo vas, i kada date svoj maksimum i doživite neuspeh, osetićete potpunu slobodu. Ne u početku. Prvo će vas biti sramota zbog greške koju ste napravili, ali kada razočaranje izbledi, shvatićete da ste pokušali nešto i da vas to nije ubilo. Ta pomisao će vam vratiti snagu i hrabrost da možda pokušate ponovo.

    Kada naučite da živite sa neuspesima bićete slobodni da postignete uspeh. Kada naučite da živite sa svojim nesavršenostima prestaćete da se skrivate, da se plašite i da krivite i sebe i druge, a energiju koju ste trošili na takve stvari tada možete usmeriti ka ostvarivanju svoji želja. Imaćete slobodu da stvarate.

    Da biste postigli bilo šta potrebni su i pokušaji i pogreške. Uspešan život vodiće samo oni koji su spremni da eksperimentišu, da rade, da vole, da se razvijaju, da greše i da pokušavaju nanovo. Tako da umesto da pokušavate da ispeglate bore sa vašeg života, naučite da živite sa njima.

    Ne zaboravite da iz grešaka ponekad nastaju prave inovacije. Razvijajte hrabrost da pokušavate nove stvari. Počnite od onih malih, a kako vaša hrabrost bude rasla, bićete spremniji da pokušavate sve veće stvari, i neuspeh ćete sve lakše podnositi. Ne razmišljajte o krajnjem cilju, već uživajte u procesu puta ka uspehu.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE