Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: Nisam najavio poskupljenje struje

    Električna energija neće poskupeti u skorije vreme, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

    "Nisam najavio poskupljenje, niti je to posao ministra ili Vlade Srbije", istakao je Antić.

    On je juče rekao da je "moguće da će u narednom periodu biti korekcija cena struje, ali daleko niže od tih 30 odsto kako se govori u javnosti, reč je o minimalnom poskupljenju struje."

    Ministar je u izjavi dostavljenoj medijima napomenuo da u ovom trenutku nema ni inicijative za poskupljenje struje, tako da u mesecima pred nama poskupljenje ne treba očekivati.

    "Podsećam da cenu električne energije utvrđuju Elektroprivreda Srbije, koja podnosi zahtev za promenu cena, i Agencija za energetiku, koja, kao nezavisno regulatorno telo, taj zahtev razmatra i odobrava eventualno poskupljenje.

    Pošto ta procedura nije pokrenuta, a nema ni nagoveštaja da će uskoro biti inicirana, poskupljenja struje neće biti u skorije vreme", ponovio je ministar Antić.

    Ministarstvo rudarstva i energetike, Vlada i svi drugi koji upravljaju elektroenergetskim sistemom zemlje će nizom drugih mera, a ne poskupljenjem, obezbediti stabilno snadbevanje električnom energijom za zimu pred nama, uz uobičajne popuste i olakšice za one koji redovno plaćaju, kao i za socijalno ugrožene građane, naveo je Antić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE